Provocările Siberiei

provocarile-siberieiMarius Giura este un misionar român din Alba-Iulia care a simțit Chemarea Siberiei de a merge să vestească Evanghelia până la marginile pământului. În anul 2006, împreună cu soția sa Adriana și cu cele 2 fete ale lor, Ioana Rut și Naomi Teodora, s-au stabilit în Ulan-Ude, pe malul lacului Baikal, pentru a începe o lucrare de nisiune în regiunea Buryatia. După ajungerea lor acolo, Dumnezeu i-a mai binecuvântat cu încă 2 copii, Cristina Aryuna și Bogdan Aryun, iar în toamna acestui an, așteaptă cel de al cincilea copil.

Read more...
 
Paștele – O sărbătoare a Învierii!
paste-2016Ea (Evanghelia) privește pe Fiul Său, născut din sămânța lui David, în ce privește trupul, iar în ce privește duhul sfințeniei, dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu, prin învierea morților; adică pe Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 1:3-4)
Deși privim la suferințele lui Isus și la moartea lui pe cruce, Paștele este o sărbătoare a învierii Lui – Dumnezeu L-a ridicat pe Isus din morți, zdrobind astfel puterea păcatului și boldul morții.
Read more...
Wednesday, 04 May 2016 12:13
 
Contextualizarea mesajului Evangheliei

contextAuzim adesea termenul de ”contextualizare” a Evangheliei folosit în bisericile noastre, dar ce înseamnă el de fapt? Sunt multe păreri, unele pro și altele contra contextualizării Evangheliei, așa că e bine să privim ce înseamnă de fapt ”a contextualiza” Evanghelia, care este baza biblică a acestui principiu și ce nu înseamnă, pentru a nu lăsa loc de interpretări greșite.

Ce înseamnă a contextualiza Evanghelia? Înseamnă a lua în considerare contextul cultural în care noi căutăm să transmitem Vestea Bună. Un misionar o spunea în felul următor: ”Contextualizare este cuvântul pe care îl folosim pentru procesul prin care facem Evanghelia și Biserica cât mai primitoare posibilă pentru un context cultural dat. Întrebarea nu este dacă vom contextualiza mesajul Evangheliei. Întrebarea este dacă o vom face într-un mod corect.”

Read more...
Thursday, 21 April 2016 16:14
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 45

info metanoia

serile dialogos dreapta

live

programul bisericii

live

predica din weekend copy

motive de rugaciune

youtube yahoo facebook

line