Purtarea în Hristos (Coloseni 3:1-17)

purtarea in cristosCu fragmentul din Coloseni în care am ajuns în această săptămână facem trecerea de la secțiunea doctrinară a epistolei apostolului Pavel către Coloseni la secțiunea practică. Diviziuni similare, concepute în două părți – una doctrinară și una practică – se mai găsesc în epistolele lui Pavel către Romani, Galateni și Efeseni. Secțiunea este compusă în mare parte din sfaturi cu privire la felul în care trebuie să trăim viața creștină. Dacă întoarcem în Vechiul Testament, în Exod și Deuteronom, nu găsim sfaturi și îndemnuri, ci doar legi. Diferența între abordarea lui Pavel și cea din Vechiul Testament constă în aceea că Pavel începe în Coloseni explicând  cititorilor săi să nu caute împlinirea Legii pentru a câștiga bunăvoința lui Dumnezeu, fiindcă bunăvoința lui Dumnezeu a fost arătată deja prin lucrarea lui Hristos.

Read more...
Tuesday, 19 May 2015 18:36
 
Dragostea dintâi (Coloseni 2:6-23)

dragostea dintai În acest capitol Pavel prezintă problemele cu care se confruntă comunitatea credincioșilor din Colose. Filozofia coloseană despre care vorbește Pavel circula printre credincioși și susținea că a-L cunoaște pe Cristos este doar o etapă preliminară în viața lor spirituală. Dacă doresc mai mult decât această cunoștință inițială au nevoie de învățături în plus, ba chiar de reguli în plus. Dar atunci când în Cristos locuiește „toată plinătatea Dumnezeirii” (Coloseni 1:19) cum să spui că Cristos nu este suficient, cum să spui că mai ai nevoie de ceva în plus, după ce îl ai pe Cristos? În lumina acestor lucruri, două versete ne atrag atenția:

Read more...
Tuesday, 12 May 2015 07:45
 
Coloseni 1:24 - 2:5 - Bucuria în suferință
bucuria suferinta„Mă bucur acum în suferințele mele pentru voi; și în trupul meu împlinesc ce lipsește suferințelor lui Hristos, pentru trupul Lui, care este Biserica.” (Coloseni 1:24)
 
În secțiunea precendentă Pavel a scris despre supremația lui Hristos în toate lucrurile. Acum el merge mai departe: dacă Hristos este preeminent în toate lucrurile, el trebuie propovăduit ca atare. Însă propovăduirea lui Hristos nu poate fi făcută fără a plăti un preț. În versetul 24 Pavel vorbește despre preț propovăduirii lui Hristos, „Mă bucur acum în suferințele mele ...”. Vedem însă că Pavel consideră suferințele sale o motiv de bucurie.
Read more...
Monday, 04 May 2015 18:46
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 34

info metanoia

serile dialogos dreapta

live

programul bisericii

live

predica din weekend copy

motive de rugaciune

youtube yahoo facebook

line