Îl slujim pe Dumnezeu slujindu-ne semenii

articol 23.02.2015„Voi ați fost chemați la libertate, fraților, dar nu folosiți libertatea pentru fire, ci, în dragoste, slujiți-vă unul pe altul.” (Galateni 5:13 NTR)

Mulți credincioși trăiesc azi cu concepția greșită că numai misionarii, păstorii, liderii bisericii etc. sunt destinatarii „chemării” lui Dumnezeu la slujire, dar Cuvântul lui Dumnezeu ne învață că fiecare este chemat să-I slujească lui Dumnezeu, slujind celor din jur. Slujirea nu ne mântuie așa cum faptele bune nu ne aduc mântuirea, ci mai degrabă am fost mântuiți pentru a sluji și pentru a face fapte bune.

Read more...
Wednesday, 25 February 2015 07:59
 
Cum judecă Dumnezeu puterile lumii?

rsz poza articol danielÎn această săptămână, împreună cu biserica, tranziționăm din partea narativă a cărții profetului Daniel, care cuprinde primele șase capitole, spre secțiunea profetică a cărții care cuprinde capitolele șase la doisprezece. Cu această nouă secțiune lăsăm literatura narativă deoparte și intrăm în literatura profetică, apocaliptică. Dacă în prima parte am văzut triumful credincioșilor într-o lume ostilă, în cea de a doua parte a cărții vom vedea suferința sfințiilor, dar sub supravegherea divină.

Drept răsplată a credincioşiei lui Daniel, Dumnezeu îi acordă un privilegiu deosebit: omului lui Dumnezeu i se descoperă prin vedenii vremurile viitoare. De îndată ce primeşte vedenia, Daniel înregistrează profeţia şi tălmăcirea ei pentru cei cărora le este destinată şi pentru generațiile care au să vină.

Read more...
Tuesday, 17 February 2015 12:48
 
Credincioșie în ciuda circumstanțelor potrivnice

Credinciosie in ciuda circumstantelor potrivniceNe apropiem de sfârșitul primei jumătăți a cărții prorocului Daniel. Săptămâna aceasta studiem capitolul 6 din cartea Daniel și iată contextul în care ne aflăm: omul lui Dumnezeu este deja înaintat în vârstă; a slujit sub trei regi babilonieni sau persani, în două dintre cele mai mari imperii ale istoriei. Pentru că s-a dovedit a fi o persoană de încredere și integru, Daniel se găsește din nou într-o poziție de conducere, la cârma regatului, dând dovadă de un caracter impecabil dealungul întregii sale vieți. În ciuda încercărilor și adesea sub amenințarea execuției el rămâne credincios singurului Dumnezeu adevărat.

Read more...
Friday, 13 February 2015 17:33
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 26

info metanoia

serile dialogos dreapta

live

programul bisericii

live

predica din weekend copy

motive de rugaciune

youtube yahoo facebook

line