Viața socială (Coloseni 4:2-18)

viata-socialaCu fragmentul din această săptămână concluzionăm epistola apostolului Pavel către Biserica din Colose. Până în acest punct Pavel atinge în secțiunea practică a scrisorii lui aspecte personale și de familie legate de viața noastră. Înainte să încheie epistola el abordează și cel din urmă aspect, aspectul social. Apostolul îi îndeamnă pe cititori să se poarte cu înțelepciune față de cei de afară cu scopul de a-L face pe Hristos cunoscut.

Read more...
Wednesday, 10 June 2015 07:23
 
Supunerea în Cristos (Coloseni 3:18-4:1)

supunerea„Orice faceți să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni.” (Coloseni 3:23)

Continuăm călătoria noastră prin Coloseni. De această dată aprofundăm a doua parte a capitolului trei, cu tema Supunerea, o temă care provoacă ideile de libertate și liber arbitru pe care le prețuim  și la care facem apel foarte des, nu-i așa? Supunerea nu pare să fie un concept foarte „modern”. Totuși supunerea față de Hristos nu poate fi comparată cu conceptul tiranic de supunere necondiționată care se înțelege adesea prin acest termen. Am putea spune mai degrabă că spunerea față de Cristos este eliberatoare, o liberate care ne protejează.

Read more...
Thursday, 04 June 2015 07:04
 
Gânduri după Dialogos

crestinul-si-politicaReacţia instinctuală faţă de politicieni e în general una de neîncredere aşa că tema Serii Dialogos, „Creştinul şi politica”, a venit ca o surpriză. În mijlocul avalanşei de ştiri despre necinstea din politică parcă îţi este greu să crezi că un creştin ar mai putea avea ceva de-a face cu politica. Şi totuşi …

Am întâlnit un om pasionat de slujirea comunităţii, un om care era pe punctul de a deveni slujitor ordinat al bisericii şi care, la rugămintea păstorului său, a intrat în politică pentru a sluji din acea postură oamenii.

Read more...
Friday, 29 May 2015 07:02
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 36

info metanoia

serile dialogos dreapta

live

programul bisericii

live

predica din weekend copy

motive de rugaciune

youtube yahoo facebook

line